Helpende Handen (boek)

Algemeen


Dit fotoboek wordt in 1989 in een oplage van 1750 stuks uitgegeven bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het St. Jozef ziekenhuis. Het jubileum werd in april van dat jaar herdacht. De colofon zegt: “Het (boek) is gewijd aan het vele werk dat door talloze mannen en vrouwen in die jaren met wegcijfering vaak van zichzelf in het belang van de zieke en lijdende medemens is verricht.” En verder: “Het is een eerbetoon aan al deze medewerkers en medewerksters, van de dag van vandaag, van de dag van gisteren en van alle dagen 75 jaar terug. (…) Het zijn hun helpende handen die met dit boek voor een keer in het licht van de schijnwerpers worden geplaatst. Vandaag geven we die handen de vijf!’.

In het boek zijn portretfoto’s opgenomen van alle medewerk(st)ers van het St. Jozef ziekenhuis op het moment van het jubileum en ook foto’s van hun handen tijdens het dagelijkse werk.

“75 jaar helpende handen” is een extra uitgave van “Intercom”, het huisorgaan van de stichting ZVB. Tekst en vormgeving zijn van Winus de Rouw. Foto’s: Karel van Straaten, Theo Gijzen (portretfoto’s) en Bob Fleumer (luchtfoto). Jo Eenens, Zuster Virgilinda Hendriks S.Sp.S., drs. Jo Sampermans en drs. Jo Sistermans vormen de redactiecommissie.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 12 oktober 2020
138 x gelezen

1 gedachte over “Helpende Handen (boek)”

  1. Ze. Veronica was paar jaar geleden moeder overste in moederklooster te Steyl.
    Heb haar in 2018 nog ontmoet bij officiële opening van poliklinieken van Zuyderland te Kerkrade.
    Staan samen op foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.