Haven - Just Be Homes

Ontmoetingscentrum


Op verzoek van De Vrouwe van alle Volkeren, die ooit Maria was, wordt in 2018 Haven – Just Be Homes opgericht. Dit is een veilige haven voor mensen die op zoek zijn naar rust en een plek om even te kunnen “zijn”. De eerste locatie is gevestigd aan de Kampstraat 69.

Thuislozen, eenzamen, mensen die even vastlopen. Dit zijn een paar van de doelgroepen waarvoor deze veilige haven is ingericht. Hier kan men op een veilige manier even op adem komen, een kop koffie halen of een goed gesprek voeren. Achter het pand ligt een eigen moestuin waarin een aantal vrijwilligers groenten en fruit verbouwen, die gebruikt worden in de eigen keuken.

In december 2021 is er overleg met de gemeente Kerkrade om binnen de gemeentegrenzen nog twee Just Be Homes in te richten. Ook Beekdalen en Heerlen hebben interesse. Eveneens in december 2021 wordt bij Haven aan de Kampstraat een eerste sociale deelkast ingericht. Deze geef-en-neem-kast, naar voorbeeld van de mini-bieb, is bedoeld om levensmiddelen in achter te laten, zodat zij die dat nodig hebben hieruit iets kunnen meenemen.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 11 december 2021
13 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.