Gravenweg

Waubacherveld


Deze straat verbindt de Waubacherweg met Landgraaf.
De weg is genoemd naar de lokale benaming In de Graven en In de klein Graven. Deze benaming komt vaker voor, daar waar sprake is van een afwateringsgeul zoals in Vloedgraaf (Vloedgraafstraat) en Graver (Graverstraat en Klein Graverstraat). Oorspronkelijk wordt zo’n geul Vlootsgraaf genoemd. De naamgeving dateert van 29 juni 1949.

De weg is tweebaans aangelegd om doortrekking voor meer dan normaal verkeer, mogelijk te maken. De noodzaak daartoe is vervallen. Gemeente Kerkrade kondigt daarom op 4 juli 2018 de op- en afritten van de Buitenring aan te laten sluiten op 2 rotondes. Hierbij worden de 2 x 2 rijstroken vervangen door 2 x 1 rijstroken. Het is vooralsnog onbekend of Gemeente Landgraaf deelt in de kosten van €215.000,-1)ViaLimburg Kerkrade dd 20180704 pg 1.

In 2020 komt de weg regelmatig negatief in beeld door het grote aantal aanrijdingen dat er, in de meeste gevallend door Duitse bestuurders, plaats vindt bij de afrit van de Buitenring. Op initiatief van buurtbewoner Jeffrey Schaefer wordt in augustus van dat jaar een petitie opgezet en wordt de lokale politiek betrokken om de weg veiliger te maken. Naud Krasovec (Ons Kerkrade) stelt vragen in de gemeenteraad, maar krijgt geen medewerking.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend

Voetnoten[+]

laatste update doorMartin Krewinkel op 14 november 2020
64 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *