Stichting Gemeenschapshuis Holz

Deze stichting die het beheer voert over Gemeenschapshuis Holz wordt opgericht op 4 maart 1961. De opheffingsdatum is vooralsnog onbekend.
De oprichters zijn: Frans Buck, Jo Dassen, Jozef Feiter, Hubert Roukens, Wiel Vreuls. In 1964 zijn voldoende financien verzameld voor de bouw van het gemeenschapshuis. Dit gebeurt dan achter de jongensschool St. Tarcisius, het huidige gemeenschapshuis. Op 15 april 1966 wordt het gebouw officieel geopend. In een deel van het gebouw wordt gebruikt door Scoutinggroep Charles de Foucauld.
15 Jaar later, in 1981, is de jongensschool niet meer in gebruik en wordt geruild. De jongensschool wordt eigendom van de stichting en het gemeenschapshuis wordt eigendom van de gemeente. Deze laatste vestigt hier het ambachtshuis in en later D’r Sjtiel. Na het vertrek van D’r Sjtiel wordt het gebouw gebruikt door Scoutinggroep St. Lambertus, Scoutinggroep Charles de Foucauld is dan al een aantal jaren opgeheven. In 2000 draagt de gemeente het originele gemeenschapshuis over aan de stichting.
Op 16 augustus 2005 wordt het beheer overgedragen aan een interim bestuur dat later Beheer en Exploitatie Multicultureel Dienstencentrum Holz zal gaan heten.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 11 augustus 2020
20 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *