Geine Pröl

Algemeen


Dit is een programma van de regionale TV-zender L1 dat in het carnavalsseizoen 2006-2007 in 6 delen wordt uitgezonden.

Thema


Kep en José zijn druk in de weer. De carnaval komt met rasse schreden dichterbij. Er is grote onrust bij Kep. Hij bereidt zich voor op het grote feest. Zijn vrouw kan hem alsnog niet helpen, omdat ze eerst de kerstspullen opruimt en een tijdje rust wil. De organisatie van de jaarlijkse feestavond van hun carnavalsvereniging Jinne Prul moet hij voorlopig in zijn eentje doen. Daarbij wordt hij ook nog gedwarsboomd door de postbode, Sjaak. Op zijn zoektocht naar artiesten voor de carnavalsavond komt Kep in dwaze situaties terecht.

Een tweede verhaallijn is het patronaat, waar artiesten zich aanmelden voor de feestavond. De directrice van het patronaat is het aanspreekpunt. Ze voelt zich enorm belangrijk in haar functie en steekt dit niet onder stoelen of banken. Ondertussen heeft ze niet in de gaten dat ze allerlei minder belangrijke baantjes uit moet voeren, zoals poetsvrouw, telefonist en buffetbediende.

Kep wordt gespeeld door Arno Deckers. De handelingen in het patronaat zijn opgenomen met het Sjtaaterhoes als decor. Regelmatig komt Nicole de Groot-Bost langs met een kruiwagen…..

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 1 oktober 2020
129 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.