Foto Vinders

Foto Vinders is een familiebedrijf, waarin Toon, vanaf 1984 zijn dochter Bertine en later ook dochter Germaine actief zijn. Vinders opent op 6 augustus 1954 een nieuwe winkel op de Markt 19 in Kerkrade, in het pand waar tot die tijd damesmodezaak Becker gevestigd is. De bestaande zaak op de Einderstraat 103 blijft dan vooralsnog geopend.

Foto Vinders is vooral bekend om de foto’s die gemaakt zijn tijdens de WMC’s. De zaak beschikt vanaf 1964 over een eigen afwerkcentrale en kleurenlaboratorium. In 1972 wordt aan de Industriestraat in Spekholzerheide een nieuw kleurenlaboratorium gebouwd. In 1977 biedt Vinders werk aan 27 medewerkers. In die periode verwerkt men dagelijks ca. 60.000 kleurenfoto’s. 

Op vrijdag 16 november 1984 opent Vinders BV aan de Marktstraat 9 haar geheel gemoderniseerde nieuwe foto-afwerkcentrale.  Hiermee wordt de vakafdeling en de afdeling voor amateurfoto’s samengevoegd. Vinders gaat hiermee in tegen de landelijke trend, waarin te zien is dat mede dankzij de digitalisering van de fotografie steeds meer ontwikkelcentrales fuseren of verdwijnen. Nieuw in de ontwikkelcentrale is de ontwikkel-unit voor diafilms., waarmee het bedrijf voor vakfotografen een 2-uursserivce kan aanbieden.

Na de sluiting van de fotozaak in augustus 1994 worden achtereenvolgens Boetiek Marly en Bertine Fashion in het pand Markt 19 gevestigd. Laatstgenoemde zaak is eigendom van Bertine Vinders e/v Wiertz.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 20 oktober 2021
147 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.