Fit dóch mit

Gezondheidsprogramma


Op een gegeven moment presenteert de GGD de resultaten van een onderzoek naar de leefwijzen van onder andere Kerkradenaren en de effecten daarvan op hun gezondheid.

Als reactie daarop wordt in Kerkrade het programma Fit dóch mit gestart. Dit programma heeft tot doel een aantal activiteiten te starten waardoor Kerkradenaren gestimuleerd worden een gezondere leefwijze aan te nemen. De financiën komen voornamelijk door sponsorgelden van de Rabobank. In 1997, 1998 en 1999 sponsort deze bank jaarlijks 25.000,- gulden. Deze gelden worden dan beheerd door de stichting Kerkrade Promotion.

  • 1996: Broodje Fit wordt gepresenteerd tijdens het Catharinafestival op de Holz
  • 1997: vooralsnog onbekend
  • 1998: vooralsnog onbekend
  • 1999: vooralsnog onbekend

Een aantal activiteiten uit het programma worden later door Impuls en de GGD voortgezet. In het najaar van 1996 wordt naast het Broodje Fit (met koolsalade) het Broodje Pit (met magere runderpastei) gepresenteerd. Beide broodjes hebben een laag vetgehalte, optimale verhouding koolhydraten en eiwit en worden gebakken met volle-graankorrel-meel.

JOGG


In december 2014 meldt Gemeente Kerkrade zich aan voor het 3-jarig project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). In april 2015 kondigt de gemeente nogmaals aan een samenwerkingsovereenkomst hiertoe te ondertekenen. In december 2015 blijkt dat de gemeente reeds in maart van dat jaar aangesloten is bij het landelijke project.

GALM


Een ander sportstimuleringsproject dat door de gemeente Kerkrade gestart is, is GALM (Groninger Actief Leven Model)

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 10 november 2020
130 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.