Fa. N. Dassen-Huyten

In 1918 start Nicolaas Dassen op het adres Einderstraat 58 met de verkoop van paarden en pony’s, karren, wagens en tuigen. Deze paardenhandel blijft bestaan tot zeker eind 1957, hoewel de zaak vanaf 1952 wordt overgenomen door een van de kinderen.  Al in 1941 vindt er op hetzelfde adres handel in vis plaats en aan het eind van 1944 is Dassen een van de aangewezen distributeurs van groenten.

Nicolaas overlijdt in december 1969. Op dat moment heeft de familie Dassen drie zaken: Dassen Delicatessen op het adres Einderstraat 58, Dassen “Frada” (Frans Dassen) op Stationstraat 6 en slagerij Diederen-Dassen (Pé Diederen en Fanny Dassen) op de Holzstraat 150.

Naast de paardenhandel start Dassen vanaf omstreeks 1956 onder de naam Fa. N. Dassen-Huyten met de verkoop van wild, gevogelte en vis. Deze handel groeit gaandeweg uit in Dassen Delicatessen. De paardenhandel verandert na het overlijden van Nic in een bedrijf voor verhuur en verkoop van aanhangers en caravans. Frada verandert op enig moment in Dasa en in 2002 verhuist het bedrijf naar De Beitel.

Na de sluiting van de delicatessenzaak wordt gedurende enkele jaren apotheek Schönefeld in het pand aan de Einderstraat gehuisvest.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 31 oktober 2021
81 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.