Drumband St. Catharina Holz

Drumband


Dit gezelschap wordt op 25 november 1996 opgericht, nadat zij zich een half jaar eerder afsplitst van Harmonie St. Pancratius. In haar korte bestaan weet de drumband zeker te excelleren.

Eerst krijgen de leden gloednieuwe uniformen en beschikt de drumband over een ‘speciaal aangepast’ Premier- instrumentarium. Hiermee verschenen zij de eerste keer in het openbaar toen een lid in het huwelijk trad. Het bruidspaar werd verrast door een plotseling verschijnende drumband die hun begeleidde naar de Kerk.

Dankzij hun ervaring weet de drumband vanaf het begin bij ieder concours of festival prijzen in de wacht te slepen. Vanaf 1998 neemt de drumband deel aan de ‘Maasland Trofee’ te Roermond. Hier wint zij maar liefst drie eerste prijzen in de onderdelen mars, defilé en concertwedstrijden. Ook weet Jos Dautzenberg de Tamboer-maitreprijs in de wacht te slepen. Tenslotte neemt men ook nog de dagprijs, de felbegeerde Maasland-wisseltrofee, mee naar huis.

Sensationeel


Hun streven was om zo snel mogelijk naar een zo hoog mogelijke divisie te komen. En dat lukte! In Nieuwstad behaalt de drumband in september 1999 in de Introductie-Afdeling 82,75 punten. Dit is goed voor een eerste prijs met plaatsing in de Eerste Divisie. Met speels gemak werden de Derde en Tweede Divisie dus overgeslagen. Nauwelijks één week later neemt de drumband deel aan het Bondsconcours te Maastricht. Dit levert m met 85,5 punten weer een eerste prijs op en deze keer met promotie naar de Ere-Divisie. Deze prestatie is in de geschiedenis van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen nooit eerder vertoond en is tot heden niet geëvenaard. De drumband valt op door het enorme geluidsvolume dat men weet te produceren. Niet zelden begonnen de alarminstallaties van auto’s te loeien wanneer de drumband langstrok.

Feest op de Holz na twee keer promoveren

In 2004 wordt de naam veranderd in Percussiongroep Rhythm Nation. De percussiegroep maakt dan deel uit van Stresskloeb Hoots. In september 2006 fuseert men met Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Haanrade en gaat de drumband verder onder die naam.

 

 

Laatst bijgewerkt doorjo@kerkradewiki.nl op 14 mei 2021
141 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.