Doodzonde

Film


De buurt de Hopel vormt het decor voor de Nederlandse film Doodzonde. Deze film met scenario en onder regie van René van Nie (1938–2017) dateert van 1978, heeft een lengte van 100 minuten en is gefilmd in zwart-wit, .

Rolverdeling


Foto met dank aan Marlene Boonstra

Willeke van Ammelrooy (Marcels moeder), Jan Decleir (Marcels vader), Renée Soutendijk (Renée), José Ruiter (José), Elsa Lioni, Pieke Dassen (missionaris), Pierre Cnoops (kermisexploitant).

Een aantal inwoners van de Hopel heeft ook een (bij)rol(letje):

Gerrit Blauw, Janus Drijvers, Riet Drummen-van Osch, Lies Hendriks-Fuhren, Janty Hocevar-Hofsteenge, Miri Hocevar, Jan Jongkind, Truus Jongkind-Doensen, mw. Kec-Haas, Neeltje Nolten-Wobma en Truus Paffen-Bex.

Op de foto rechts: Marlene Boonstra, Willeke van Ammelrooy en moeder Boonstra.

Synopsis


De auteur Marcel wordt door een aantal personen min of meer toe gedwongen deel te nemen aan de bezetting van een voor de sloop bestemde kerk. Zij bereiden een toneelstuk voor waarbij Marcel geconfronteerd raakt met zijn Limburgse jeugd waarin een weerwolf (lees: de duivel) een belangrijke rol speelt. Bij de opvoering van het toneelstuk ziet hij die weerwolf. Die confrontatie wordt hem teveel en hij slaat de weerwolf met een kruisbeeld dood.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 25 november 2021
89 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.