Domaniale Mijnstraat

Algemeen


Deze straat, die tussen de wijken Bleijerheide en Holz loopt, vormt de verbinding tussen de Nieuwstraat en de Hamstraat en wordt geopend op 11 juli 1979. De straat is genoemd naar de steenkoolmijn Domaniale Mijn. De ligging van de straat is dezelfde als van de spoorlijn waarover de steenkool in de periode 1871 – 1969 per trein naar Simpelveld vervoerd wordt. De naamgeving dateert van 28 november 1977.

Werkzaamheden


2005


In het voorjaar van 2005 wordt de kruising met de Voorterstraat en de Stationsstraat gerenoveerd. Langs deze straat ligt ter hoogte van de Maria Gorettikerk, de Schacht van Nulland. Door een grondverzakking op 23 augustus 2006 ontstaat een krater op de hoek Voorterstraat en Domaniale Mijnstraat.

2010


Zeker tot in dit jaar is zichtbaar dat vanaf de Nullanderstraat een veldweggetje richting Domaniale Mijnstraat loopt, vlak voor de weg naar rechts afbuigt en na enkele meters links onder de weg in een tunneltje duikt. Voor de aanleg van de weg zal de tunnel onder de treinsporen gelegen hebben en aan de kant van de Schacht van Nulland weer zichtbaar zijn geweest. De veldweg ligt anno 2011 op particuliere grond en is niet meer zichtbaar.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorjo@kerkradewiki.nl op 12 november 2020
72 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *