Die Flotte Neun

Weekblad


Dit weekblad, speciaal gericht op jongeren, verschijnt tussen april 1958 en (zeker) 1964, maar waarschijnlijk ook langer. De allereerste uitgave verschijnt op 10 april 1958 in een oplage van 300 stuks en kost Fl.0,101)Limburgsch Dagblad 10 april 1959.

Een aantal (9) jongeren uit verschillende Chevremontse verenigingen werkt in het voorjaar van 1958 mee aan het verschijnen van het parochieblaadje in Chevremont. De verenigingen waar deze jongeren uit voortkomen kennen geen verenigingsblad, wat de jongeren tot het initiatief brengt om een gezamenlijk blad uit te brengen. Kapelaan P. Schleijden is geestelijk adviseur en controleert de inhoud van het blad op deugdelijkheid.

De onkosten van het blad (druk en verspreiding) worden gedekt uit advertentie inkomsten vanaf nummer 10 in de eerste jaargang.
De redactie, gehuisvest St. Pieterstraat 89, wordt onder andere gevormd door: Will Ploum (vóór 1961), Karel van de Heyden, Toon Handels, J. Sistermans, J. Rothkrantz, Leon Rothkrantz, Jan Toussaint, Lei Thelen en Karin Jansen.

Trivia


Samen met Instuif Chevremont organiseert het blad in oktober 1959 een Cabaret der Onbekenden in het parochiehuis. 

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend

Voetnoten[+]

laatste update doorMartin Krewinkel op 27 december 2020
25 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *