Defensiekantoor Kerkrade

Overheidsdienst


Het voormalige defensiekantoor, bestaande uit 4 bouwlagen met onder meer een parkeergarage voor 144 auto’s en rijwielstalling is gevestigd op Kosterbeemden 45. De bouwwerkzaamheden beginnen in de eerste helft van 1981 en het gebouw wordt op 3 november 1983 officieel geopend door Staatssecretaris Willem Hoekzema van Defensie. Het kantoor komt er in het kader van de spreiding van de Rijksdiensten.

In 1985 worden vanuit Kerkrade 80 personen een half jaar in Den Haag ingewerkt. In datzelfde jaar komen de Directie Dienstplichtzaken, de afdeling Financieel Beheer Geneeskundige Aangelegenheden, de Directie Militaire Geneeskundige Dienst en Militaire Pensioenen naar Kerkrade. Mede door de afschaffing van de dienstplicht verlaten de meeste afdelingen het gebouw eind jaren 90 van de vorige eeuw. In 2021 is alleen nog de Afdeling RIOP (Registratie en Informatie Ontslagen Personeel) in het gebouw gehuisvest.

Om de integratie met de naastgelegen woonwijk te bewerkstelligen besluit men om de weg die de woonwijk ontsluit onder het gebouw door te laten lopen.

In 2020 staat het gebouw te huur.

Foto’s


Op de groepsfoto beneden is de allereerste personele bezetting anno 1985 te zien.

   

Foto’s: (c) Ministerie van Defensie
Aanvullende informatie en de groepsfoto met dank aan Fred Consten

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 27 augustus 2021
378 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.