Zwembad D'r Pool

Zwembad in Kerkrade-Centrum


Het is een recreatie-accommodatie, aan de Kapellaan geopend in 1972, met een 50-meter bad, een bowling-centrum en saunabad. De naam van D’r Pool is ontleend aan de toenmalige ronde dorpspoel op de markt in de 19e Eeuw.

Exploitatie


Op dezelfde locatie is sinds 1997 ook de Kerkraadse Openbare Bibliotheek gevestigd. Het zwembad ondergaat in dat jaar een flinke renovatie waarbij door interne ruimte-verschuivingen een efficiëntere indeling tot stand komt. De exploitatie gebeurt vanaf dat moment door de EML, Exploitatie Maatschappij Limburg. Op Maandag 20 oktober 1997 wordt de vlag gehesen wanneer het hoogste punt van de verbouwing gerealiseerd wordt. Vanaf dat jaar wordt elke 5 jaar bekeken of de exploitatie op dezelfde manier voortgezet moet worden. Aan het eind van 2008 doe Adviesbureau Grontmij / Marktplan een voorstel om het sport- en zwembadcomplexs te vervangen door een nieuw centrum in Nulland dat ook een aantal andere complexen moet huisvesten. Het college van B & W legt dit advies naast zich neer en verlengt de exploitatieperiode met 5 jaar.

Het zwembad wordt bij gelegenheid van de opening van VIE begin 2023 gesloten en maakt dan plaats voor luxe stadswoningen en appartementen.

Directie


  • 0000-0000 de heren Willigers en Verkoelen (EML BV)
  • 1981-1997 Gerard Vos
Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 1 december 2021
366 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.