Credohuis

Opvanglocatie


In 2013 wordt in Maastricht het eerste Credohuis in gebruik genomen. Mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats kunnen er terecht voor opvang in een familiaire sfeer. Ze worden begeleid door professionals die hen helpen om structuur in hun leven aan te brengen en door gerichte scholing worden ze voorbereid op een plek in de maatschappij.

Midden 2019 wordt het idee geopperd om ook in Parkstad een Credohuis te openen. Dit voornemen wordt realiteit de initiatiefnemers de kans krijgen om voormalig café Dacus aan de Zonstraat voor dit doel om te bouwen. In eerste instantie is er plek voor zes jongeren, maar dit aantal wordt later wellicht uitgebreid.

Behalve een woonplek biedt Credohuis Kerkrade dankzij Credo Ontmoet een ontmoetingsplek voor jongeren, buurtbewoners en anderen die even tot rust willen komen, een kop koffie willen drinken of behoefte hebben aan even een luisterend oor of dat zelf willen geven.

Het Credohuis Parkstad is een initiatief van de christelijke Credo Foundation, gesteund door de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen en Kerkrade. Het voormalige horecapand staat sinds een brand in 2015 leeg. Met de invulling van het oude horecapand wordt ook een verder verval voorkomen. Het bestuur van Credohuis Parkstad bestaat uit Peter Peeters, Leo Crombach en Wiebe Ekkel.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 5 oktober 2021
146 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.