Café 't Hamdal

Horecagelegenheid


Café ’t Hamdal is gevestigd op het adres Hammolenweg 15. In 1931 vraagt de NV American Petroleum Company een vergunning aan voor de ondergrondse opslag van benzine met tappunt. Het adres is in die tijd een tankstation, in het bezit van dhr. Thomas. Volgens kadastrale gegevens zou het pand zoals het er nu staat in 1935 gebouwd zijn.

Het is vooralsnog niet duidelijk vanaf wanneer in het pand een café geopend is, maar in ieder geval in 1940 is er een café met tuinrestaurant in eigendom van familie Fon Voragen-Rutten. Op 1 juli 1954 doet het echtpaar Voragen het café over aan de heer H.J. Schoenmaekers. Al twee dagen later vindt de heropening plaats. In 1961 gaat het café over op Johan Hubert Pieters en zijn echtgenote Gertrud Wetzler.

Johan komt op 13 september 1969 te overlijden. Het café wordt verkocht, maar al op 7 november vindt de feestelijke heropening plaats. Het café sluit medio 1978 opnieuw, waarna het op 18 januari 1980 weer heropend wordt. Het café blijft als zodanig bestaan tot eind 1986. Korte tijd later nemen Egon Henning en Anita Godschalk het pand over en wordt de caféfunctie gewijzigd in bordeel. Onder de naam Club Elite bestaat dit in ieder geval in de jaren 1991-1994. Na het overlijden van Henning op 1 juni 1993 blijft het etablissement nog een jaar open, maar wisselt in die tijd wel van eigenraar. Na de sluiting van het bordeel is het pand onder de naam Down Under in gebruik als verkooppunt door drugs.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 29 december 2021
61 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.