Bloemisterij Kreijen

Bloemenhuis Ch. Kreijen, eigendom van Christoph Wilhelm Kreijen, is al in 1938 (en mogelijk nog eerder) gevestigd aan de Holzstraat 43 in Kerkrade. In 1948 begint Kreijen een zaak aan de Wijngracht. In het Limburgsch Dagblad van 22 september 1948 spreekt men over een park met duizenderlei soorten bloemen.

Aan de Wijngracht ligt de ingang van de bloemenverkoop. Via de ingang van Beethovenstraat 55, voorbij het woonhuis, komt men in eerste instantie bij de tuinplanten, maar van daaruit ook bij de kassen aan de Wijngracht

Chris Kreijen overlijdt op 10 september 1988 op 74-jarige leeftijd. Zijn zoon Rainier neemt de zaak in eerste instantie over, maar al enkele jaren later besluit hij alles te verkopen. Op de plek van bloemisterij Kreijen aan de Wijngracht wordt eind jaren 90 het wooncomplex Residence Wijngracht gerealiseerd.

Trivia


Bloemenhuis Kreijen is een van de Nederlandse bloemenleveranciers die vanaf 1985 verantwoordelijk zijn voor de versieringen op het Pietersplein in Rome tijdens de Paasmis. 

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 8 september 2021
8 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *