Bloemisterij Kreijen

Bloemenhuis Ch. Kreijen, eigendom van Christoph Wilhelm Kreijen, is al in 1938 (en mogelijk nog eerder) gevestigd aan de Holzstraat 43 in Kerkrade, dan nog onder de naam Bloemenhuis en Zaadhandel Chr. Kreijen. In 1948 begint Kreijen een zaak aan de Wijngracht. In het Limburgsch Dagblad van 22 september 1948 spreekt men over een park met duizenderlei soorten bloemen.

Aan de Wijngracht ligt de ingang van de bloemenverkoop. Via de ingang van Beethovenstraat 55, voorbij het woonhuis, komt men in eerste instantie bij de tuinplanten, maar van daaruit ook bij de kassen aan de Wijngracht

Chris Kreijen overlijdt op 10 september 1988 op 74-jarige leeftijd. Zijn zoon Rainier neemt de zaak in eerste instantie over, maar al enkele jaren later besluit hij alles te verkopen. Op de plek van bloemisterij Kreijen aan de Wijngracht wordt eind jaren 90 het wooncomplex Residence Wijngracht gerealiseerd.

Trivia


Bloemenhuis Kreijen is een van de Nederlandse bloemenleveranciers die vanaf 1985 verantwoordelijk zijn voor de versieringen op het Pietersplein in Rome tijdens de Paasmis. 

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 11 oktober 2021
109 x gelezen

1 gedachte over “Bloemisterij Kreijen”

  1. Ad Maarschalkerweerd

    Ik woonde boven de bloemisterij in het dubbele huis met plat dak. Ik bezit nog foto’s uit de jaren 50 die over de bloemisterij vrij uitkijken op en over de spoordijk, tunnel en de mijnen van Terwinselen en Schaesberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.