Bewonersplatforms

Algemeen


Bewonersplatforms zijn onafhankelijke organisaties van wijkbewoners die, samen met gemeente en organisaties in de wijk, werken aan het verbeteren van de leefbaarheid. Zij doen dit door actief deel te nemen aan een positieve ontwikkeling van wijk en bewoners die hun eigen leefomgeving willen verbeteren te ondersteunen met raad en daad1)Met dank aan Jack Schreurs voor het aanleveren van dit artikel.

De Bewonersplatforms zijn vaste gesprekspartners voor de gemeente Kerkrade in het wijkgericht werken en kunnen de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren over alle zaken die zij daarbij van belang vinden. De samenwerking is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Mijn Bewonersplatform


Kerkrade is verdeeld in 3 wijken t.w. Noord, Oost en West. Iedere wijk heeft zijn eigen Bewonersplatform. Het Bewonersplatform van jouw wijk bestaat uit inwoners van de wijk, ook jij kunt deelnemen aan de activiteiten door onze bijeenkomsten te bezoeken en mee te praten over actuele plannen en gebeurtenissen of door actief mee te doen met een van projectgroepen.

Projectgroepen


De Bewonersplatforms hebben projectgroepen die plannen maken om zaken binnen een buurt aan te pakken en die vervolgens met gemeente, organisaties en buurtbewoners te realiseren. Voorbeelden daarvan zijn de ontwikkeling van wandel- en fietsroutes, opknappen van achterpaden, organiseren van laagdrempelige cultuuravonden, wijkkranten, Buurtkamer, vrijwilligers-complimenten zoals de Bonus op Actie, Wijkpreventieteams en WhatsApp-groepen. Er gebeurt meer in de wijk zoals je ziet, maar er kan nog veel meer als alle inwoners meedoen.

Informatie over wat we allemaal doen in de wijk vind je op de internetpagina’s:

Kerkrade-West: www.kerkrade-west.nl
Kerkrade-Noord: www.kerkrade-noord.nl
Kerkrade-Oost: www.kerkrade-oost.nl

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend

Voetnoten[+]

laatste update doorMartin Krewinkel op 6 februari 2021
40 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *