Balla Zietsóng

Alternatieve Carnavalszitting.

Algemeen

De zitting wordt voor het eerst gehouden op 7 februari 2004 in het Gemeenschapshuis Heilust. Initiatiefnemer is Moon Peerboom, Loek van de Weijer, Wiel Dederen, Walter Bisscheroux en Tjeu Sauren. In 2010 wordt de laatste editie georganiseerd. Het titellied van de Zietsoeng is: D’r Balla sjlajer.

Edities

JaarDatumInfo
20047 februariDe zitting wordt muzikaal ondersteund door de Balla Balla Band (Borderline) en LKP. Een van de optredende artiesten is Wim Wouters. De locatie is Gemeenschapshuis Heilust.
200611 februariIn de aanloop naar de uitvoering wordt tijdens een speciale Couleur Locale in het stadspark tijdens het WMC 2005 een fotobord onthuld. Dit bord met diverse Kerkraadse onderwerpen er op geschilderd is ontworpen en gemaakt door Walter Bisscheroux en staat tijdens het WMC in de Niersprinkstraat ter hoogte van de Etos. Alle kaarten worden tijdens een ludieke activiteit in 20 minuten verkocht. De muzikale ondersteuning is wederom van Borderline en LKP. De locatie is Gemeenschapshuis Heilust. Tijdens de zitting presenteert het Dieter Thomas Heck ensemble een alternatieve versie van het Kerkraadse volkslied: os Kirchroa
200818 januariDeze editie vindt plaats in het Sjtaaterhoes aan de Schaesbergerstraat. De voorverkoop vindt plaats op 30 december 2007. De muzikale ondersteuning is nu van ’t Jód tsimmer en LKP.
20106 februariDe zietsóng wordt nu voor de vierde keer gehouden. Ook deze editie vindt plaats in het Sjtaaterhoes. Huisbands zijn wederom ’t Jód tsimmer en LKP. De voorverkoop vindt plaats op 3 januari 2010

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 9 oktober 2020
170 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.