Aphrodio

Studentenvereniging


Deze studentenvereniging te Kerkrade-West wordt op 28 december 1962 opgericht en ontstaat als fusie tussen de studentenverenigingen Diogenes voor jongens en Aphrodite voor meisjes. Bij de fusie telt de vereniging zo’n 80 leden, maar door het toelaten van meisjes verwacht men een grote groei. De pioniers zijn Dries Linssen, die eerste voorzitter van de vereniging wordt, en Leo van Oeffelt.

In 1964 krijgt de vereniging na lang zoeken een clublokaal onder de St. Martinuskerk te Spekholzerheide

Eind 1969 neemt Aphrodio het initiatief tot samenvoeging van alle jeugdverenigingen van Kerkrade-West onder één overkoepelend bestuur in een poging deze armlastige clubs financieel sterker te maken.

Trivia


Op 30 oktober 1969 houdt de vereniging een openbare verkoop van geschonken spullen om een aanstaande verbouwing van hun soos te kunnen bekostigen. Een van de geschonken spullen is een schilderij van Pieter Defesche, die op dat moment in Den Haag exposeert. De schenker van het schilderij, mevrouw Vijgen, heeft het een aantal jaren geleden cadeau gekregen, maar heeft het altijd in de garage opgeborgen omdat het niet haar smaak was. Nu hoort Vijgen dat het schilderij wel eens Fl.1000,- waard kon zijn en wilde het toen terug hebben.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 28 oktober 2021
62 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.