Amstel Gold Race

Algemeen


Dit is een wielerevent. Een aantal keren voert de wedstrijd door Kerkrade. Van onderstaande edities is dit bekend:

1971 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 237 km. De winnaar is Frans Verbeeck.
1972 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 240 km. De winnaar is Walter Planckaert.
1973 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 238 km. De winnaar is Eddy Merckx.
1974 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 238 km. De winnaar is Gerrie Kneteman.
1975 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 238 km. De winnaar is Eddy Merckx.
1976 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 230 km. De winnaar is Freddy Maertens.
1977 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 230 km. De winnaar is Jan Raas.
1978 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 230 km. De winnaar is Jan Raas.
1979 – De wedstrijd gaat van Heerlen naar Meerssen en komt halverwege de route vanuit Ubachsberg, over de Locht op weg naar Simpelveld. De lengte van de tocht is 237 km. De winnaar is Jan Raas.
1991 – De wedstrijd komt na 7 kilometer over de Toupsbergstraat. Na 248 kilometer wint Frans Maassen.
1992 – De exacte route is vooralsnog niet bekend. De winnaar is Olaf Ludwig.
1997 – De wedstrijd voert van Heerlen naar Maastricht. Kort na de start komen de renners over de Toupsberg door Kerkrade. Bjarne Riis is de eerste die in Maastricht aankomt.

Verder


Voor meer informatie over de wielerrace, zie de website van de organisatie: https://www.amstel.nl/amstelgoldrace

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 21 september 2020
169 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.