Activiteitencentrum voor Lichamelijk Gehandicapten

Het ACK, zoals dat afgekort ook wel wordt genoemd, is een dagopvang aan de Caspar Sprokelstraat, direct achter de Hamboskliniek, met aanvankelijk plek voor 45 lichamelijk gehandicapten en wordt geopend op 25 november 1983. Het centrum, dat ressorteert onder de Stichting Louis Marie Jamin, is dan al vanaf augustus in gebruik. De cliënten van het ACK zijn mensen tussen 18 en 60 jaar

Het activiteitencentrum wordt in 1986 door de landelijke stichting Instituut voor Individueel Onderwijs in Lelystad onderscheiden met de Kohnstammprijs. De jury is heel erg onder de indruk van de werkwijze van het personeel en de resultaten die zij op die manier boeken om hun cliënten te doen groeien in zelfstandigheid.

In september 1989 komt het ACK opnieuw positief in het nieuws als ze een sportdag voor gehandicapten organiseren. Vierhonderd deelnemers uit veertien centra beoefenen de meest uiteenlopende sporten in de Rodahal, D’r Pool en Socio Eygelshoven, waar zij in 10 sportdisciplines strijden om 60 medailles.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 15 oktober 2021
81 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.