Wiertz Personeelsadvies

Uitzendorganisatie


Harm Wiertz en Dionne Wiertz-Buck komen met elkaar in contact op het moment dat zij samen bij een uitzendorganisatie werken. Beiden zijn van mening dat het beter kan en dat daarbij de mens de maat der dingen moet zijn. Om deze gedachte gestalte te geven starten zij op Koningingedag 30 april 1997 in de Oranjestraat 20, in het voormalig politiebureau, onder de naam Wiertz Personeelsadvies een eigen organisatie voor personeelsbemiddeling. Al snel komt er een tweede afdeling onder de naam Wiertz Uitzenden bij en gaandeweg groeit het bedrijf uit tot een internationale organisatie met meer dan 15 vestigingen in Nederland, Polen en Duitsland. Wiertz houdt zich onder meer bezig met uitzenden, detacheren, werving en selectie. Op een vooralsnog onbekend moment wordt de naam van het familiebedrijf gewijzigd in Wiertz Company. Dankzij Wiertz Academy wordt een leer-werktraject aangeboden en er wordt geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling.

Op 13 juni 2006 wordt Wiertz Foundation opgericht. Hiermee investeert Wiertz in goede doelen en worden vrijwilligersprojecten financieel ondersteund. In 2017 geven Dionne en Harm de dagelijkse leiding over aan Roger Holtus en namen ze zitting in de Raad van Commissarissen. In 2022 bestaat het bedrijf precies 25 jaar. De aandelen van het bedrijf gaan begin van dat jaar over op Niklas, Martijn en Willeke Wiertz, de kinderen van Dionne en Harm. Hiermee is het voortbestaan van het familiebedrijf verzekerd. Eveneens in 2022 wordt De Pooter Personeelsdiensten, met vestigingen in Zeeland en Brabant, door Wiertz Company overgenomen. De Pooter gaat hierna verder als Member of Wiertz Company. Tevens wordt bij gelegenheid van het jubileum het gedenkboek Een Briefje van het Uitzendbureau uitgegeven, waarin Dionne en Harm terugkijken op de afgelopen 25 jaren.

De bedrijfskleur, oranje, heeft te maken met de eerste vestigingsplek (Oranjestraat), de oprichtingsdatum en het gegeven dat de kleur optimisme uitstraalt in het straatbeeld.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 17 mei 2022
72 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.