Ursulinenpark Holz


Nadat in 1991 het schoolgebouw wordt afgebroken van de Zusters Ursulinen (op deze plek verschijnt het Ursulinenhof), wordt in 2003 het klooster zelf afgebroken. De voormalige kleuterschool langs de Holzstraat die dan al geruime tijd als woongebouw in gebruik is genomen, blijft behouden. De vrijgekomen ruimte wordt bestempeld als Ursulinenpark Holz.
Medio 2006 onderneemt KGV stappen om het kloosterpark te behouden. Zij doet dit door bij de Rijksoverheid monumentenstatus op het park aan te vragen. De aanvraag wordt echter niet in behandeling genomen omdat het park niet van nationaal belang is. Dit is een van de eisen volgend uit een nota uit 2005 van staatssecretaris Medy van der Laan.

Plan 1

In een eerste voorstel van de projectontwikkelaar in april 2004 wordt een plan gepresenteerd van 110 woningen. Een gedeelte daarvan zal uitgevoerd worden als appartement langs de Haghenstraat en een deel zit in een woontoren van 14 verdiepingen langs de Holzstraat. Tenslotte wordt er een aantal woningen gerealiseerd langs de Onze Lieve Vrouwestraat. Het kloosterpark blijft in dit plan behouden. Dit plan stuit op verzet van de omwonenden, met name vanwege de te realiseren woontoren.

Plan 2

Op 25 augustus 2004 presenteert de nieuwe projectontwikkelaar een tweede versie. De bouw daarvan wordt gestart in het voorjaar van 2007.

Kloostertuin

 


Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 11 november 2020
75 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *