Restaurant De Prins

Horecagelegenheid


De Prins wordt geopend op donderdag 17 oktober 1957. Leo Kuijpers opent om 15:00 uur op adres Einderstraat 59 samen met zijn echtgenote Elisabeth Kuijpers-Wijnen een banketbakkerij en winkel in banketbakkerswaren. De zaak zal zeker tot eind 1969 als patisserie bestaan. 

In 1974 wordt de zaak helemaal verbouwd en omgetoverd tot restaurant. Hierbij krijgt de zaak ook een ander huisnummer: 59 wordt 57. Hans Kuijpers neemt de zaak over nadat Leo zijn eerste hartinfarct heeft gehad. Dit is van korte duur. Hierna ligt de zaak een paar jaar stil, totdat Jeu Huntjens De Prins huurt. De naam De Prins wordt aangehouden vanwege de op de gevel aanwezige neonreclame met die naam.

Op een vooralsnog onbekende datum, maar zeker ná 1975, verhuist De Prins naar de Rodahal. Huntjens neemt dan restaurant ’t Sjtriksje over. Vanaf 1966 is dat het restaurant van de heer Wiel Mücher, voormalig eigenaar en kok van het Excelsior Hotel in Vaals.

Nadat De Prins verhuist naar de Rodahal ligt het pand in de Einderstraat geruime tijd leeg, totdat Jos Buck en zijn Marjan het van Kuijpers overkopen en er een boekwinkel beginnen.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 4 mei 2021
150 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.