Original Wurmtaler Musikanten

Tirolerkapel


Foto: archief Jo Schulteis

De kapel wordt onder de naam Wurmtaler Musikanten opgericht in 1966. Ze bestaat uit leden van harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide en staat aanvankelijk onder muzikale leiding van Joep Handels. Onder zijn leiding wordt een LP opgenomen met als titel: “Von der Eger bis zur Wurm”. Enkele jaren later neemt John Quadflieg de leiding over. De kapel werkt mee aan Kirchröadsjer Sjpetsiejalietéte 1.

In 1982 komt er een breuk en Quadflieg vormt met aanvulling van enkele andere muzikanten een nieuw orkest. Dit nieuw gevormde orkest gaat verder onder de naam John Quadflieg Wurmtaler Musikanten. Dit gezelschap werkt mee aan Kichröadsjer Sjpetsiejalitéte 3 & 4 als ook aan de LP “Kirchroa ós Hemetsjtad” in 1985.

In 1991 viert het oorspronkelijke orkest op grootse wijze haar 25-jarig bestaansfeest. Vanaf een niet nader bekend moment wordt het originele orkest de Original Wurmtaler Musikanten genoemd. Na het opheffen van het orkest wordt door een aantal overgebleven muzikanten de Wurmtaler Freunde opgericht.

Producten


Verder


Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 5 maart 2021
114 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *