Nieuwstraat 110

Woonhuis en horecapand


Het pand dateert uit 1931. In ieder geval in de oorlogsjaren woont op dit adres de familie Brehme. Hun zoon, Unteroffizier O.I. Brehme, wordt begin 1940 onderscheiden met het Eiseren Kreuz II. Klasse. In de jaren ’50 van de vorige eeuw is in het pand café S. Turk gevestigd. Onder meer skatvereniging Schoppe Jong heeft dit café als haar clublokaal. Op 8 december 1956 wordt het café onder de nieuwe eigenaar Winand Grouls uit Bleijerheide heropend.

In de nacht van 4 op 5 november 1972 breekt brand uit op de bovenverdieping van het café, die tijdens een korte maar hevige brand zwaar beschadigd wordt. De eigenaar en vier andere bewoners worden op het nippertje gered.

Hub Barlage begint op een vooralsnog onbekend moment onder de naam Madson Club een bordeel op dit adres. In mei 1982 brandt de Madson Club helemaal uit, maar wordt later toch weer heropend om rond 1990 definitief te sluiten.

Later wordt op het adres Sauna Joe gevestigd. Aanvankelijk is dit een gay-club, maar later worden er ook parenavonden georganiseerd.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 8 juni 2022
54 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.