Theo Kutsch

Foto: Peter Trompetter (c)

Theo Kutsch (1922-2019) is met zijn stichting Diesseits-Jenseits de grondlegger van de Eurode gedachte. Samen met A. de Haan uit Ubach over Worms richt hij begin 1982 de Vereniging Burg Rode Herzogenrath op. Onder het motto “Diesseits-Jenseits” vinden culturele uitwisselingen plaats tussen orkesten en koren uit de grensstreek. Kutsch is lid van de Dialekverain Kirchröadsjer Plat en drager van de Julde Kompel (Orde van de KVV, 1982) en Goldener Bockrijjer (Orde van de Karnevalsgemeinschaft De Bockrijjer Herzogenrath, 1976).

Op 19 november 1983 wordt hij beschermheer van Chevremonts Mannenkoor 1912. Begin december 2013 legt hij die functie na 30 jaar neer. Nadat Gerd Zimmermann, oud-burgemeester van Herzogenrath, de functie van beschermheer overneemt wordt Kutsch benoemd tot ere-beschermheer. Hij overlijdt in 2019 op 96 jarige leeftijd.

Op 29 augustus 2021 wordt bij de Theo Kutsch rotonde aan de Nieuwstraat-Neustraße een bord ter ere van Theo Kutsch officieel ingehuldigd door Eurode-burgemeesters Petra Dassen-Housen en Benjamin Fadavian. De inhuldiging vindt plaats in het bijzijn van zijn familie.
Theo Kutsch is geboren in het laatste huis voor de grens in Herzogenrath.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 23 september 2021
211 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.