Koning van de Kolen

Bordspel


Dit bordspel is een variant op Monopoly. Nu spelen niet de straten, maar de Limburgse mijnen de hoofdrol. Het spel wordt in 2015 in een beperkte oplage van 500 stuks uitgegeven.

Op 17 december 2014 vindt in het Heerlense Parkstad Limburg Theater de aftrap plaats voor het Jaar van de Mijnen. Dit historisch moment legt de basis voor dit spel, naar een idee van oud-raadslid en zakenman Christian Petermann.

Op de bankbiljetten zijn afbeeldingen te vinden van sleutelfiguren uit de Limburgse mijnbouwgeschiedenis, waaronder Anton Wackers, Albert Thys en Frederik van Iterson. Ook in de miniaturen, ontworpen door Christian Wauben, is de mijnbouw herkenbaar. Zo zijn bijvoorbeeld de Iterson koeltoren, het schachtgebouw van de Emma en een mijnlamp in het spel terug te vinden. Op het speelbord komen we de grootste mijnen (qua productie) tegen en dus zijn ook de Kerkraadse mijnen vertegenwoordigd: de Domaniale Mijn, de Willem-Sophia, de Wilhelmina en de Laura & Julia.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 1 januari 2021
19 x gelezen

2 reacties op “Koning van de Kolen”

    1. Martin Krewinkel

      Ik denk het niet. Maar u zou het kunnen navragen bij Christian Petermann, hij verkocht deze. Ik heb geen contactgegevens, maar hij is op Facebook te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *