Joh. Beckers en Zoon

Sigarenmagazijn en groentehandel


In ieder geval in 1924 is op het adres Markt 18 al een handel in groenten en fruit gevestigd op naam van Johan Peter Beckers. Soms wordt de zaak ook aangeduid als Joh. Beckers en Zoon.

Antoon Joseph Beckers, de zoon van Johan, registreert op 9 april 1936 (datum inschrijving KvK) de zaak in rookwaren en suikerwerk op zijn naam. Een jaar later trouwt hij met Thecla Fohn, die vanaf dan meehelpt in de zaak.

Op 27 september 1939 opent Beckers op adres Heistraat 54 een tweede filiaal. Vanaf dat jaar bedrijft Antoon op de Markt ook een groothandel in tabaksartikelen. Gedurende de oorlogsjaren kunnen amateurtelers hun zelf geteelde tabak inleveren bij de filialen van Beckers, die ze dan verwerkt in haar producten. De winkel in de Heistraat verhuist aan het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw van huisnummer 54 naar 95. Johan overlijdt in maart 1949, zijn vrouw Anna Gertrud Bremen in februari 1960. De zaak in de Heistraat sluit in of na 1970. Vier jaar later komt Thecla te overlijden.

De zaak wordt na het overlijden van Antoine in 1988 overgenomen door zijn zoon Peter Beckers en zijn vrouw Annie Jongen. Dochter Chantal springt ook steeds vaker bij. Peter krijgt om nog onduidelijke reden de bijnaam “D’r Koetebölles” aangemeten door de Kerkradenaren. De winkel op de Markt is op enig moment in twee delen gesplitst: links is de groentezaak en rechts het sigarenmagazijn. 

In of na 1993 verkoopt Beckers de zaak aan de Markt. Er blijft dan wel nog een aantal jaren een groente- en fruitwinkel gevestigd onder de naam René en Wendy Groente en Fruit VOF. Deze laatste verhuist later onder de naam De Sterappel naar Piusstraat 14.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 31 oktober 2021
58 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.