Ivo Rosbeek

Algemeen


Ir. Ivo (I.L.A.M.) Rosbeek wordt op 26 juni 1976 geboren in Heerlen. Tegenwoordig woont hij in de Kerkraadse wijk Holz.

Hij  groeide op in een artistieke familie met een drukkerij waar veel kunst- en architectuurboeken werden gemaakt. Hij studeerde Architectural Design and Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij werkte bij prof. ir. Wim van den Bergh mee aan het boek ‘The Eye embodied’ over Luis Barragàn. Nadien werkte hij 10 jaar bij zijn andere leermeester Jo Janssen in Maastricht en was binnen dit bureau één van de projectarchitecten van het sociale woningbouw project Treebeek dat genomineerd was voor de Abe Bonnema Prijs en de Fritz Höger Preis für Backstein Architektür.
Sinds 2017 heeft Ivo zijn eigen architectuurstudio waar sinds 2003 ook al muziek gecomponeerd en geproduceerd wordt. De combinatie van architectuur en muziek leidt regelmatig tot projecten waarbij deze disciplines samenkomen, zoals de uitbreiding van het Beauforthuis te Austerlitz-Zeist, de revitalisatie van het openluchttheater in Brunssum of het theaterprogramma ‘Such Places As Memory’ rondom de poëzie van de Amerikaanse architect John Hejduk.

Als docent is Ivo twee dagen van de week verbonden aan de Architectuur Academie Maastricht. Hier geeft hij les aan zowel Bachelor als Master studenten architectuur en is hij coördinator beroepservaring.

​Sinds 2021 is ook uitgeverij ‘rosbeek boeken’ opgericht.

Als muzikant treedt hij regelmatig op met zijn band De Lotgenoten. Tijdens zijn studie architectuur leerde hij via prof. ir. Wim van den Bergh de poëzie van de Amerikaanse architect John Hejduk kennen. Hejduk schreef vele gedichten over zaken die hem inspireerden; Rosbeek voegde daar muziek aan toe.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 19 november 2021
112 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *