Emma Kok

Zangeres


.Foto met dank aan Peter Trompetter

Emma wordt geboren op 12 maart 2008 als jongste zusje van Sophie en Enzo Kok. Zij komt in 2021 als 13-jarige landelijk in het nieuws door haar deelname aan The Voice Kids van RTL4. Op 4 juni 2021 komt zij als winnares uit de bus. Behalve zingen heeft vioolspelen haar interesse.

Door haar deelname aan The Voice Kids is ze uitgekozen om op te treden als ambassadrice van Kinderonderzoekfonds Limburg. Vanuit die rol probeert zij geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde binnen het Maastricht UMC+, die zoekt naar nieuwe behandelingen, manieren om diagnoses sneller en eerder te kunnen stellen en betere zorg. Emma is zelf helaas ervaringsdeskundig doordat zij op jonge leeftijd gediagnosticeerd is met gastroparese (maagverlamming). Hierdoor is zij vanaf 9 maanden na haar geboorte aangewezen op sondevoeding.

Op 22 juli 2021 is Emma samen met o.a. haar zangcoach Joëlle Savelkoul en KidsKoor Vallekeberg onderdeel van een benefietconcert in Openluchttheater Valkenburg. De opbrengst komt ten goede aan het Kinderonderzoeksfonds van Health Foundation Limburg.

Op 26 oktober 2021 ontvangt ze uit handen van Beppie Kraft de Sjeng 2021. Ze krijgt de prijs onder het motto “Groot geworden door klein te blijven”. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van kunstenaar Ton Wouters.  Beppie Kraft overhandigt de prijs na een gezamenlijk optreden in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De Sjeng wordt sinds 2000 uitgereikt door de Sjeng Kraft Kompenei aan beeldbepalende muzikanten in Limburg.

Begin maart 2022 verschijnt haar eerste single, Laat Mij Een Vlinder Zijn. Deze is geschreven en geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 12 maart 2022
522 x gelezen

3 gedachten over “Emma Kok”

 1. Lieve Emma,
  Jou en jouw lieve mama, papa, broer en zus. Heb ik een beetje leren kennen, omdat jij mee deed aan de voice.
  Zo’n warme familie met elkaar.
  Ook ik ben onder de indruk van wie jij bent, zingen natuurlijk maar ook een prachtig mens.
  Zo mooi hoe jouw papa, Ali B mee liet genieten .
  Je hebt een plekje in mijn hart, lieve Emma.
  Liefs
  Dincka Jong

  1. Beste D Jong,

   Jouw commentaar is precies zoal ik wij ook over denk.
   Als ouders van Emma’s zangdocente waren wij onder de indruk van haar uitstraling toen wij haar persoonlijk ontmoette.

   Bij de battles zong ze uit volle borst : Ik kan alleen maar zingen.
   Dat had niet voldoende geweest bij haar kwalitatief goede concurrenten in de finale.
   Juist omdat zij meer kon dan alleen maar zingen bracht haar de winst is onze overtuiging.

   Groet Cor en Christine

 2. Beste Emma.
  Ik ben Peter Harteveld (3?) en kom uit Nunspeet en dat ligt op de Veluwe. Ik heb vanaf mijn geboorte het Syndroom van down. Jij hebt sinds je geboorte Sondevoeding en daarom vind ik het knap dat je mee hebt meegedaan aan de voice kids. Ik heb duimen gedraaid en gehoopt dat jij zou winnen en je hebt gewonnen. Je bent een kanjer. Ik las dat je bent opgenomen in het ziekenhuis en ik schrok wel een beetje. Ik hoop dat je snel weer naar huis mag. Heel veel beterschap en sterkte toegewenst.
  Groetjes van Peter Harteveld uit Nunspeet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.