D'r Noeëte Kweëler

Tijdschrift


Dit is het verenigingsblad van Koninklijk Kerkelijk Mannenkoor St. Lambertus, dat in 2000 voor het eerst verschijnt. In de eerste uitgave, dan nog zonder naam, worden lezers opgeroepen een leuke naam voor het periodiek te bedenken. De reacties zijn boven verwachting. Kastelein René Müller kiest de winnende naam uit de vele inzendingen. Jos Hanssen is de bedenker ervan.

In december 2011 verschijnt de 22e (2×11) en tevens laatste editie van het blad. De hoofd- en tevens ook enige redacteur, Robert van Bussel, heeft er alle tijd alleen voor gestaan. Het is hem niet gelukt anderen te enthousiasmeren om mee te schrijven en aangezien een blad, zoals van Bussel aangeeft, niet op één stel schouders alleen zou moeten rusten heeft hij besloten ermee te stoppen.

D’r Nuije Noeëte Kweëler


Op initiatief en onder redactie van Huub Klinkenberg verschijnt vanaf januari 2012 D’r Nuije Noeëte Kweëler. Omdat een vereniging zonder verenigingsblad ondenkbaar is, zo redeneert hij. Af en toe wordt Huub bijgestaan door een gastredacteur. D’r Nuije Noeëte Kweëler had tot genoegen van Huub een onafhankelijk karakter. De inhoud werd vóór publicatie bijvoorbeeld nooit met het bestuur overlegd. Meer dan eens was het bestuur dan ook “not amused” over een artikel. Tot juni 2014 verschijnt dit informatieblaadje bijna maandelijks, in totaal 29 keer. De penningmeester wil niet garant staan voor de drukkosten.

In week 13 van 2020 neemt Huub samen met Ger Huijten en Willem van der Putten het initiatief om te komen tot een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Deze verschijnt in deze frequentie 16 keer. In augustus verandert de frequentie naar maandelijks. De digitale nieuwsbrief verschijnt onder redactie van Ger en Willem tot heden, terwijl Huub er nog af en toe aan mee schrijft. Speciaal voor de leden zonder internettoegang regelt Ger telkens toch een geprinte versie van de nieuwsbrief, die de leden dan in de bus krijgen.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 20 februari 2022
35 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.