De Parkstadbende

Criminele organisatie


De Parkstadbende is een club die zich volgens het Openbaar Ministerie tussen 2015 en 2017 bezig houdt met zaken als woninginbraak, auto en motordiefstal, heling, witwassen, verboden wapen- en drugsbezit en in een enkel geval van een poging tot doodslag. Op 11 januari 2016 rijdt Romano M. in Maasmechelen in op een politiepatrouille. In maart 2018 staan 14 verdachten voor de rechter en in 2019 volgt een veroordeling.

Het OM vergelijkt de club graag met de maffia, omdat het grotendeels een familie-aangelegenheid is. De rest kent elkaar vanaf de kleuterschool of is anderszins bevriend geraakt. Een van de kopstukken is Kerkradenaar (maar in Heerlen geboren) Romano M.. Zijn ouders, Kerkradenaar Pascal M. (ook een van de kopstukken en door het OM omschreven las de pater familias) en Elisabeth C. evenals vriendin Naomi van E. zitten ook in het complot. Verder telt de bende nog 2 leden uit Brunssum, 1 uit Hoensbroek, 1 uit Landgraaf, 3 uit Heerlen. Met uitzondering van de ouders van Romano, die midden 40 zijn, ligt de leeftijd van de verdachten bij arrestatie tussen de 20 en 24 jaar.

Op 18 juni 2019 worden 13 verdachten veroordeelt tot straffen die variëren van enkele maanden tot enkele jaren, alleen Kerkradenaar Yarmi Dortangs wordt vrijgesproken. Romano komt in hoger beroep weer vrij, maar wordt later opnieuw veroordeeld. Zijn aanvankelijke straf van 5 jaren wordt nu omgezet in 6 jaar en 6 maanden. Begin 2022 komt de zaak opnieuw voor de rechter. en uitspraak wordt eind juni verwacht.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 17 mei 2022
9 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.