Bongart

Algemeen


De familie kent een aantal familieleden die hun stempel op deze regio hebben gedrukt. Zij worden hierbeneden genoemd waarbij hun (vermoedelijke) geboortejaar als sorteervolgorde geldt. Zoals met vele naamgevingen gebeurt, is ook de naam Bongart aan veranderingen onderhevig. Deze wordt afwisselend met een d dan wel met een t geschreven. Dit geldt eveneens voor dezelfde letters in de voornamen. De straatnaam (Bongartstraat) wordt met een t geschreven.

Ferdinand Franz Joseph Bongart


Hij is van 1783 tot 1794 vrijheer van Bongart. Op 1 augustus 1789 wordt hij Heer van de Heerlijkheid Terheide en Blijt. Hij zal de laatste zijn die hiermee beleend wordt. Dit, als gevolg van de inval van Franse troepen en dus de start van de Franse Heerschappij. Bongart houdt zich dan tevens met de steenkoolwinning bezig. Hij woont in die tijd op kasteel Wijnandsrade, waar hij in 1850 overlijdt.

Johan Hugo von Bongary


Hij wordt op 20 februari 1741 Heer van Terheide en Blijt. Hij is gehuwd met Maria Josina van Hochsteden. Zij is naar alle waarschijnlijkheid een kleindochter van Maria van Blanckart.

Karel Lotharius Melchior Adolf von Bongart


Hij is enige zoon van Bogaert, Ferdinand van en Maria van Nesselrode. Hij wordt op 17 mei 1663 heer van Terheide en Blijt.

Wilhelm III Bongart


Tussen 1615 en 1633 is hij heer van Terheide en Blijt. Hij laat de kapel van Horbach in september 1632 herbouwen.

Wilhelm II Bongart


Hij overlijdt op 18 mei 1615. Tussen 1596 en 1615 is hij heer van Terheide en Blijt. Hij is gehuwd met Maria van Eynatten. Zijn geboortedatum is mogelijk 8 mei van hetzelfde jaar.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 7 november 2020
99 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.