BLOW!

Blaasmuziekfestival


In 2019 vindt het eerste BLOW! by WMC plaats. Dit festival wordt door de organisatie van het Wereld Muziek Concours in het leven geroepen om tussen de edities van het WMC door toch aandacht te kunnen besteden aan blaasmuziek in de meest brede zin van het woord. Nieuwe en bestaande bands krijgen hier een podium. Böhmisch-Märische kapellen geven acte de présence, maar ook bigbands en brassbands.

Vanwege de in 2021 geldende Coronamaatregelen wordt het driedaagse festival in 2021 teruggebracht tot een eendaags avondvullend gratis te bezoeken concert. Ook wordt de finale van BLOW! to Woodstock verplaatst naar 2022.

BLOW! to Woodstock


In het Oostenrijkse Innkreis verzamelen zich jaarlijks talrijke orkesten voor het vierdaagse festival Woodstock der Blasmusik. Samen met de organisatie van dit festival organiseert BLOW! in 2020 het eerste BLOW! to Woodstock. Dit is een wedstrijd voor orkesten, waarvan de winnaar wordt uitgenodigd om te spelen tijdens Woodstock der Blasmusik. Voorwaarde voor deelname aan de wedstrijd is dat een orkest minstens moet beschikken over 4 blazers en de bezetting is maximaal 20 muzikanten.

Zie ook: Copa Kapella

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 29 januari 2022
86 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.