Bakenfield

Bluesband


Deze Kerkraadse, of beter Spekholzerheidse, rockband is aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw actief in de regio.

In augustus 1972 ontstaat de fusieband Agape, een samenvoeging van Dusty Road uit Vaals en Bakenfield. Men hoopt door deze fusie meer succes te halen in de regio. Door interne strubbelingen en bezettingswisselingen lukt het de band pas zich in oktober te presenteren. Door de vele problemen gaat een platencontractje vlak aan hun neus voorbij. De bandleden van Agape zijn (in april 1974):

– Paul Hissel (20) – gitaar en zang
– Peter Simons (20) – ritmegitaar
– Ruud Zinzen (18) – basgitaar
– John Houtermans (19) – basgitaar, percussie en zang
– Paul Krill (18) – drums en zang
– Huub Handels (19) – sologitaar en zang

Op 7 augustus 1977 doet Bakenfield in het Sittardse jongerencentrum Donkiesjot mee aan de voorselectie van het amateurconcours van Jazz-Bilzen. De band, die dan bekend staat om haar lyrische rockmuziek en meerstemmige zangpartijen, speelt 27 mei 1978 tijdens het jaarlijkse openluchtfestival Piknik. Na 1981 wordt het stil rondom de band.

Bakenfield heeft tijdens haar bestaan te maken met sterke wisselingen in bezetting, maar als bandleden op enig moment kunnen in ieder geval Gordon Smith, Rainier Kreijen en Paul Krill genoemd worden.

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 17 oktober 2021
162 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.