Wim Slangen

Amateurhistoricus, muzikant en auteur


Wilhelmus Hubertus Maria Slangen wordt in 1954 te Eygelshoven geboren. Na zijn studie aan Eijkhagen College en de HEAO werkt hij van 1980-2014 bij APG in Heerlen.

Als amateurhistoricus schrijft hij niet alleen artikelen voor zijn eigen website, maar ook SGLO Magazine, het tijdschrift van Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945, Faces of Margraten en de boekenserie Kerkrade Onderweg. Tussen 2016 en 2018 doet hij onderzoek naar de vermist geraakte Amerikaanse piloot Donald Paul Breeden (9 april 1921 – MIA 14 oktober 1943).

Hij is op enig moment niet alleen spelend lid, maar ook secretaris van de Jachthoornblazers Sint-Hubertus Nieuwenhagen en speelt vanaf 1994 flügelhorn bij de Jeeteberger Highländer.

In 2019 wordt hij als lid opgenomen in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij zijn kennis over de slachtoffers van WOII op diverse manieren beschikbaar stelt aan derden. Hij informeert zijn wereldwijde contacten over zijn bevindingen en betrekt jongeren bij dit onderwerp door op met name basisscholen scholieren te betrekken bij herdenkingsactiviteiten en les te geven over dit onderwerp. Verder draagt hij bij aan de realisatie van diverse monumenten, zoals in Eygelshoven op de begraafplaats een monument ter ere van de crew van de Amerikaanse bommenwerper A/C 42-3436.

Verder


Zie voor meer informatie de website van Wim: home.kpn.nl/slang075/index.html

Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 13 oktober 2021
88 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.