Roderlandstappers

Wandelvereniging


Wandelvereniging Roderlandstappers wordt als zelfstandige vereniging opgericht in 2001. Zij is vanaf 2014 niet meer als zodanig actief.

Algemeen


De vereniging zet de Roderland Wandeltocht op de Tweede Pinksterdagactiviteiten voort die van oorsprong georganiseerd wordt door Kawitrovo. De eerste tocht wordt in 1983 georganiseerd door Kawitrovo. De wandeltocht is bekend vanwege haar route: een prachtige tocht door de Euregio en dan met name langs de Worm. De bekende Eifeltocht Kerkrade – Kornelimunster – Kerkrade van 65 Km. wordt in 2006 voor de laatste keer georganiseerd. Dit in verband met te weinig deelnemers.

De meest bekende wandeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt is de “Mokkentocht”. Befaamd onder de rasechte wandelaars. De route leidt altijd door het prachtige Wormdal in Duitsland. Er zijn tochten met verschillende afstanden. De georganiseerde marathon, 42 km, heeft altijd een verzorgingspost bij de Schäferhunde Verein, waar koffie in MOKKEN geschonken wordt tegen een kleine vergoeding. Ook bij de start en eindpost krijg je koffie in flinke mokken.

Voorzitters


Laatst bijgewerkt doorMartin Krewinkel op 13 januari 2021
106 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.