Piet Moonen

Kunstschilder geboren in 1910 in Aken/Horbach op 28 december. Hij overlijdt in 1987 in Kerkrade.
Zijn eerste opleidingen krijgt hij bij een decoratieschilder te Kohlscheid en aan de Kunstgewerbeschule in Aken. In 1937 vestigt hij zich in Bleijerheide en volgt opleidingen aan de Metro Tekenschool te Heerlen en aan de Kunstnijverheidsschool te Maastricht. Hij is onder andere leerling van Herman Filott en van Jef Scheffer.
In de periode 1950 – 1965 is hij mede-oprichter van de kunstgroep Dichter en Schilder en initiator van Kunstkring Kerkrade.
Hij ontwerpt in 1948 de Wilhelminafontein in de Bouwerwei en schildert Het Laatste Avondmaal in de parochiekerk van Heilige Antonius van Padua-parochie. Hij vervaardigt vooral olieverfschilderijen, pastels en tekeningen met als motieven: landschappen, boerderijen, dorpen, stillevens en personen. Hij verlegt steeds zijn artistieke grenzen en werkt in verschillende stijlen: van het impressionisme, naar het kubisme en de abstracte kunst, om in zijn laatste periode expressief figuratief te werken. Het boek De Bleijerheidse achterblijvers wordt door hem geïllustreerd.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 3 september 2020
47 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *