Laurens-Bisscheroux

Algemeen


Deze architect en kunstenaar wordt geboren in 1934 in Eygelshoven en hij overlijdt in Heerlen in 1997.
Vanaf 1960 begint hij met een eigen bureau in Heerlen. Zijn eerste ontwerp is de ijssalon La Veneziana te Heerlen in 1963. In 1966 ontwerpt en bouwt hij de Rodahal in Kerkrade waar het Wereld Muziek Concours in wordt gehouden. In het bouwkundig Weekblad zegt hij over het dak: “de glooiende vormen van de grote hal hebben betrekking op het landschap”.

In 1972 ontwerpt hij het kantoorgebouw van de ziektekostenverzekeraar AZM. Dit bestaat uit een staalskelet, opgebouwd uit kubussen met een zijde van 4,50 m. Door het vele gebruik van glas, de ruime maatvoering en de heldere kleuren ontstaat er een transparant gebouw. Bisscheroux voorziet het gebouw van een opmerkelijke zonwering, een soort toeter. Het krijgt dan ook de bijnaam het ‘toetergebouw’. Het is later weer afgebroken en vervangen door een conventioneel kantoor.

Ook van zijn hand zijn o.a. Bodega La Mancha (1970) en de Andreaskerk (1977) te Heerlen en het politiekantoor te Kerkrade (1978).
In 1980 heft hij zijn architectenbureau op en legt hij zich toe op het maken van schilderijen, gouaches, tekeningen en meubelen.

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorMartin Krewinkel op 12 oktober 2020
81 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *