Laura Metaal

Algemeen


Dit bedrijf ontstaat als in 1968, met het oog op de aanstaande sluiting van de mijnen Laura en Julia, IJzerwerk Hollander wordt gekocht door Laura & Vereeniging, samen met Hoogovens. De firma gaat dan verder onder de naam Laura Metaal NV. In 1973 verhuist de fabriek naar Eygelshoven en wijzigt de naam in Laura Metaal BV.1)De Limburger 29-09-2020

Geschiedenis


In 1937 begint Erich Hollander de NV Ijzerwerk Hollander te Spekholzerheide. Hij koopt schroot op in Nederland, België en Duitsland en levert dit aan de staalfabrieken van Hoogovens. Ook ontwikkelt en produceert het bedrijf diverse producten voor de mijn- en tunnelindustrie in Zwitserland en Frankrijk. 

Laura Metaal is actief in het bewerken van ijzer en staal en in de productie van bermbeveiligingsproducten, stalen profielen, persstukken en constructies. De vraag naar deze producten begint echter steeds verder af te nemen en het bedrijf lijdt steeds grotere verliezen.

In 1987 opent Laura Metaal BV op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht een tweede vestiging. In 1994 wordt Staalcenter Roermond overgenomen, een verwerker van staal en plaat van de Koninklijke Hoogovens. Een jaar later wordt de naam van de Maastrichtse vestiging gewijzigd in Laura Staalcenter Maastricht en de Eygelshovense vestiging in Laura Metaal Eygelshoven. In 2003 worden de bewerkingsactiviteiten van Laura Staalcenter Roermond naar Eygelshoven overgeheveld, waardoor de bewerkingsactiviteiten op een locatie gecentraliseerd worden.

Het bedrijf vraagt in september 2020 het faillissement aan, waarmee 61 medewerkers op straat komen te staan. De activiteiten op het gebied van staalhandel en vervaardiging van staalplaat zal worden voortgezet in de onafhankelijke zusterorganisatie Laura Staalcenter Maastricht BV, met vestigingen in Maastricht en Beverwijk.

In mei 2021 werd bekend dat een beleggingsmaatschappij uit de Randstad het vastgoed van Laura Metaal gaat overnemen om dit te slopen en er een logistiek centrum te gaan realiseren.

Voetnoten[+]

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 14 mei 2021
257 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.