Heemkundemarkt

Heemkunde is kennis van en onderzoek naar de eigen leefomgeving. Het gaat vaak om geschiedenis en dialect van een bepaalde woonplaats. Geïnteresseerden vormen samen vaak een vereniging (heemkundekring of oudheidkundige vereniging). De verenigingen in Parkstad presenteren zich gezamenlijk op http://www.heemkunde.net.
Met regelmaat worden bijeenkomsten georganiseerd waarbij deze verenigingen zich treffen en wetenswaardigheden uitwisselen. Ook tonen zij dan hun bevindingen aan het publiek. Een overzicht van recente bijeenkomsten in Kerkrade staat hier beneden weergegeven.

2003 Heemkundemarkt Parkstad

2005 Mini Heemkundemarkt

Op 13 maart 2005 vindt in de Openbare Bibliotheek een Mini Heemkundemarkt plaats. Tijdens deze markt presenteren zich:

2005 Heemkundemarkt Parkstad

Op 8 en 9 oktober 2005 wordt in het Parkstad Limburg Stadion de tweede Heemkundemarkt gehouden voor heemkundeverenigingen in Parkstad. Ook KGV doet daar aan mee. Dat deelname een positief effect kan hebben blijkt uit onderstaande afbeelding. Het toont de bezoekersaantallen per dag aan deze website. Na de eerste dag vindt er een opvallende stijging plaats. De stijging van 6 oktober is waarschijnlijk het gevolg van de publiciteit rondom het evenement.


2010 Heemkundemarkt Parkstad

Op 13 juni 2007 is de definitieve projectgroep geformeerd die deze Heemkundemarkt gaat vormgeven. Namens KGV zat Ruud Habets in deze projectgroep.

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 12 november 2020
143 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.