Hambos

Het bos is gelegen in de Ham tegen de helling langs de Anstelerbeek. In het bos ligt de Hamboskapel of Mariakapel en een begraafplaats. Door het bos loopt de Nullanderbergsweg.

Ommetje

Op zondag 23 oktober 2011 wordt een wandelroute door het bos officieel geopend. Het onderhoud en aankleding van het pad is in handen van het IKL en de Gemeente Kerkrade. Het initiatief voor het pad is afkomstig van Bewonersplatform Kerkrade-Oost. Langs het pad staat op een drietal plaatsen houtsculpturen van de kunstenaar Van Wijlinck (padden, buizerd en vissen). De wandelroute heeft een lengte van ongeveer 2 uur.

Tempel

Eind november 2012 wordt bekend gemaakt dat op 22 november van dat jaar de betonnen ‘tempel’ afgebroken wordt. Het gebouwtje is sinds 1938 onderdeel van het bos maar is door betonrot beschadigd. Herstel kost €10.000,– dat niet beschikbaar is volgens de gemeente. Het oorspronkelijke bouwwerk bevat slechts 4 van de huidige 7 kolommen, een aantal muren, die samen een verkooppunt en toiletten herbergen. De verbouwing vindt plaats aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw. Op Valentijnsdag 2013 wordt bekend dat de tempel behouden blijft. De renovatie wordt betaald uit het budget van Bewonersplatform Kerkrade-Oost, de organisator van eerdergenoemd Ommetje. De tempel ligt langs deze wandelroute.

 

Afbeeldingen

 

2003
2003
2003
2003
2007
 

 

:H
:Toponiem
:H/Book

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 18 november 2020
72 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *