Elektro Scheppers

In 1949 begint de dan 27 jarige Wiel Scheppers na eerst in de Limburgse mijnen als instrumentmaker te hebben gewerkt en leraar op de ambachtsschool te zijn geweest, zijn eigen bedrijf in de elektrotechniek. Hij startte zijn eenmansbedrijf met de naam Electro Technisch bedrijf Scheppers vanuit zijn woonhuis op de Bleijerheiderstraat 31 in Kerkrade. De woning , waar inmiddels de 2 zonen Jo en Henk waren geboren, werd verbouwd en er kwam een winkel bij de woning die geleid werd door zijn vrouw Maria.

Met de 2 zonen, de winkel en het groeiende Elektrotechnische bedrijf werd het woonhuis te klein om hier ook het nieuwe werkveld, de Rotator wasmachines, te blijven produceren. Tijdens één van de Elektroklussen op het Jongenspensionaat in Bleijerheide hoorde Wiel dat daar misschien wel ruimte beschikbaar was en zo gebeurde het dat Wiel op het ene moment de verlichting van de kerk aansluit en op het andere moment, een paar meter verderop, de wasmachines produceerde.

Het was ook deze tijd dat Electro Technisch bedrijf Scheppers zich verder ging specialiseren in verlichting. Wiel had een manier gevonden om de belichting achter het altaar op een manier aan te bieden die volledig nieuw was. In plaats van de standaard belichting werkte Wiel de verlichting in het geheel weg in het altaar waardoor er een geheel andere lichtbeleving werd gecreëerd. Hierdoor kreeg hij naam binnen de geestelijke wereld en mocht hij projecten in de wijde omstreken maken voor kerken en andere katholieke instellingen.

Jaren later, met het geleidelijk sluiten van de Limburgse mijnen werd de Nederlandse Gasunie opgericht en ontstond er een nieuwe vaste klant. Met het sluiten van de mijnen vertrokken de Limburgse specialisten uit de mijnen trokken richting Groningen. Hierbij zaten ook vrienden en zakenpartners van Wiel waardoor Electro Technisch Bedrijf Scheppers de vaste leverancier van de Gasunie werd. In deze tijd was er geen gasstation waar de installatie niet door Scheppers werd geïnstalleerd. Dit was ook het moment dat Scheppers een vestiging kreeg in Deventer.

De zonen waren naast hun studies steeds vaker in het bedrijf te vinden en met het rijbewijs op zak waren het Jo en Henk die in de vakanties in de Volkswagen busjes van Scheppers klanten en monteurs in het hele land beleverden. Hoewel beide zonen met veel plezier in het bedrijf werkte was, onder andere door de studiekeuzes, op een hele natuurlijke manier de toekomst al vroeg bepaald. Jo studeerde elektrotechniek en Henk Werktuigbouwkunde. En zo verwonderde het niemand dat Jo Scheppers het bedrijf over nam van zijn vader. In 2013 nam zoon Frank het bedrijf over. Anno 2021 wordt de directie gevormd door Frank Scheppers en Math Smeets

Delen:
Deel dit artikel per mail


Verzend
laatste update doorJo Linden op 6 april 2021
2 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *