W. Badenhop Rijwiel- en Motorhandel

Ondernemer


Wim Badenhop werd geboren op 2 augustus 1917 en overleed op 13 oktober 1985. Zijn vader H.H. Badenhop wonende op het adres Einderstraat 36, werd in november 1936 failliet verklaard.

Sinds waarschijnlijk 1943 is aan de Einderstraat 64, op de hoek met de Deken Quodbachlaan, Bromfietsenhuis W. Badenhop gevestigd. Aangezien dit pand vanwege de herinrichting van de kruising vanaf maart 1957 op de nominatie staat om gesloopt te worden, wordt besloten de zaak te verhuizen. Het oude pand blijft nog een tijdje staan en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt door er tijdens het WMC van 1958 muziekinstrumenten tentoon te stellen. In 1959 wordt het pand gebruikt door de Kunstkring Kerkrade om er exposities te houden.

Wim Badenhop opent in februari 1958 zijn nieuwe zaak aan de Grupellostraat 19. Hij heeft daar dan een speciaalzaak in bromfietsen, rijwielen, wasmachines en stofzuigers. Een gouden combinatie, zoals zal blijken. De winkel bevindt zich op de hoek van de Grupellostraat met de Marktstraat. Links van de winkel is een grote houten poort die toegang biedt tot de grote werkplaats. Hier kun je zelfs terecht om je brommer van benzine te voorzien.

Op 20 februari 1980 wordt de zaak vanwege gezondheidsredenen van de eigenaar definitief gesloten. W. Badenhop was getrouwd met Annie Nijdam.

Op het adres Einderstraat 36 heeft H.H. Badenhop zich kort na 1900 als rijwielhersteller gevestigd. Dit blijkt echter geen groot succes. Zijn woning aan de Belvauer in Nieuwenhagen wordt vanwege financiële problemen al op 3 maart 1927 openbaar verkocht. In november 1936 wordt het faillissement uitgesproken.

Laatst bijgewerkt doorJo Linden op 2 december 2021
97 x gelezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.